Eplekake

Antall:1
Aktiv tid:10-25 minutter
Total tid:En time

Ingredienser

IngrediensMengde
200 g
150 g
3 stk
200 g
1 ts
1 ts
4 stk
2 ss
1 ts
1 neve
3 dl

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er originalt hentet fra Trines Matblogg og skrevet om litt.

Baking

Bruk en kjøkkenmaskin, og rør sammen og til det er hvitt.

Tilsett , ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg du tilsetter. Sikt i og , og rør det hele forsiktig sammen.

Legg deigen i en smurt springform. Glatt ut røren i formen, og ca. 1 cm opp langs kanten.

Topping

Skrell . Fjern kjernene, og del de opp i båter. Fordel båtene i kakeformen. Dryss over og og evt. .

Steking

Kaken stekes på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter. Til kaken er gylden og gjennomstekt. Sjekk gjerne at kaken er gjennomstekt ved å bruke en kakepinne.

Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet, og kan gjerne fryses. Varm den gjerne noen minutter i stekeovnen (150-175 grader varmluft) før servering.

Serveres sammen med eller kremfløte.