Eplekake
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
200 g | ||
150 g | ||
3 stk | ||
200 g | ||
1 ts | ||
1 ts | ||
4 stk | ||
2 ss | ||
1 ts | ||
1 neve | ||
3 dl |
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er originalt hentet fra Trines Matblogg og skrevet om litt.
Baking
Bruk en kjøkkenmaskin, og rør sammen og til det er hvitt.
Tilsett , ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg du tilsetter. Sikt i og , og rør det hele forsiktig sammen.
Legg deigen i en smurt springform. Glatt ut røren i formen, og ca. 1 cm opp langs kanten.
Topping
Skrell . Fjern kjernene, og del de opp i båter. Fordel båtene i kakeformen. Dryss over og og evt. .
Steking
Kaken stekes på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter. Til kaken er gylden og gjennomstekt. Sjekk gjerne at kaken er gjennomstekt ved å bruke en kakepinne.
Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet, og kan gjerne fryses. Varm den gjerne noen minutter i stekeovnen (150-175 grader varmluft) før servering.
Serveres sammen med eller kremfløte.