Grillpizza
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
600 g | ||
0.5 ts | ||
1 ts | ||
25 g | ||
4 dl | ||
2 ss |
Fremgangsmåte
Ha mesteparten av samt og i en bakebolle. Vannet bør være lunkent hvis du skal lage pizza innenfor et par timer. Hvis ikke kan vannet godt være kaldt, slik at deigen hever saktere over lang tid.
Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet, og spe på med resten av melet. Øk til middels hastighet og elt i minst 10 minutter. Spe eventuelt på med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs.
Tilsett , og elt i ytterligere 5 minutter til du har en fin og smidig deig.
Deling og heving
Del deigen i 4 jevnstore biter som du former til boller. Hev i 1-2 timer under kjøkkenhåndkle før du lager pizza.
Du får aller best resultat hvis du setter deigen i kjøleskapet og lar den heve i opptil 3 dager. Da bør deigen hvile på kjøkkenbenken i 30-60 minutter før du skal bake ut pizzaen. Deigen kan også holde lenger, men bør brukes innen en uke.
Steking
Lag pizzaer av deigemnene og bruk ønsket topping. Stekes helst på pizzastein eller pizzastål, med så høy temperatur som mulig. Stekes i 8-10 minutter på 250 grader eller lenger hvis du ikke har så varm ovn/grill.