Hamburgerbrød
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
500 g | ||
2.5 dl | ||
1 dl | ||
0.75 ts | ||
1 ss | ||
25 g | ||
50 g | ||
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er opprinnelig hentet fra Trines Matblogg. Original oppskrift finner du her.
Baking
Ha og i en bakebolle. Gjæren smuldrer du i. Elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Deretter, tilsett i små terninger og fortsett eltingen frem til deigen slipper bollen og alt smøret er eltet inn.
Dekk bakebollen med lokk eller plast, og hev til dobbel størrelse, som bør ta ca. en time.
Forming og steking
Ha deigen på en melet benkeplate og del den i 8 emner à ca. 100 gram hver. Form emnene til boller som du deretter trykker flate med håndbaken. Etterhev i 30-45 minutter. Pensle brødene med lunket vann og strø på . Trykk sesamfrøene forsiktig inn slik at de blir sittende.
Stek brødene på midterste rille i ovnen i 10-12 minutter, frem til de er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl på rist.
Lykke til!