Hvitløksbaguetter
Ingredienser
Til baguetter
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
420 g | ||
25 g | ||
1 ts | ||
2 ss | ||
2 ss | ||
3 dl |
Til kryddersmør
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
150 g | ||
4 fedd | ||
0.5 stk | ||
1 neve | ||
Topping
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
50 g |
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er hentet fra gladkokken og skrevet om litt. Original oppskrift finner du her.
Baking
Bland sammen og i en bakebolle. Start eltingen på sakte fart og tilsett etter en liten stund. Fortsett eltingen i 15 minutter til du har en smidig deig som slipper kantene på kjøkkenmaskinen. Deigen skal være litt bløt, men tilsett eventuelt litt mer mel hvis den flyter for mye utover.
Etter eltingen, la deigen heve i 40 minutter til den har fått dobbel størrelse.
Forming av baguetter
Ta deigen ut av bakebollen og legg den ut på en lett melet benk. Del deigen i 8 emner som du knar godt sammen og former til minibaguetter. Legg emnene på et bakebrett og la de heve i 30 minutter under et kjøkkenhåndkle til de har nådd dobbel størrelse igjen. Når det er igjen ca. 10 minutter av hevetiden kan du forvarme ovnen til 220 grader. Sett gjerne en ildfast form i bunnen av ovnen før du varmer den opp, slik at du kan lage litt damp etterpå.
Før du setter baguettene i ovnen. Ta en skarp kniv og skjær et mønster i stjerneform på toppen. Da får du en mal du som du kan skjære i senere.
Etter dette, stek baguettene på 220 grader i ca. 25 minutter. Hvis du har satt en ildfast form i bunn av ovnen, hell litt kokende vann i denne slik at du skaper damp i ovnen så baguettene hever bedre mens de steker. Mens baguettene steker kan du lage kryddersmør.
Kryddersmør
For å lage kryddersmør. Bland sammen og . Bland godt til du har en myk smørblanding.
Andre steking
Etter første steking. Ta baguettene ut av ovnen. La de hvile i 15 minutter slik at de blir litt kaldere og enklere å jobbe med. Etter hvile, skjær opp baguettene etter malen du lagde tidligere. Bruk en skje til å legge på kryddersmør, og press også kryddersmør ned i kantene du har skjært opp. Til slutt, dryss over .
Stek i 5-10 minutter til på 220 grader til smøret og osten har fått en fin gylden skorpe.
Serveres varme. Vel bekomme!