Kanelsnurrer
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
600 g | ||
90 g | ||
125 g | ||
1 ts | ||
350 g | ||
50 g |
Fyll
Ingrediens | |
---|---|
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er den samme som boller. Men har også fremgangsmåte for hvordan man lager kanelsnurrene.
Baking
Smelt og bland det sammen med slik at det blir omtrent 37 grader varmt.
Bland sammen og tilsett smør/melk-blandingen.
Elt i 10 minutter med maskin, eller litt lenger for hånd. Etter elting, hev i 45 minutter på et lunt sted, til dobbel størrelse. Mens du lar deigen heve, sett litt meierismør på benken og la det varme seg opp slik at du kan bruke det for å lage kanelbollene.
Forming og andre heving
Kna deigen godt, og bruk en kjevle til å kjevle ut deigen slik at den blir omtrent 5mm tykk og firkantet.
Smør utover deigen, og strø på et godt lag med og . Rull sammen bollene, og bruk en kniv eller en deigskrape til å dele rullen i 15 boller.
Legg bollene på et stekebrett, og la de heve under et kjøkkenhåndkle i 45 minutter.
Steking
Kanelbollene stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 minutter.
Lykke til!