Nanbrød
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
1.5 dl | ||
25 g | ||
1 ss | ||
500 g | ||
1 ts | ||
1 ts | ||
1.5 dl | ||
4 ss |
Alternativer til topping
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
50 g | ||
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er opprinnelig hentet fra Matprat. Original oppskrift finner du her.
Baking
Varm til den er fingervarm, 37 grader. Smuldre oppi og tilsett . Rør blandingen sammen og la den stå i 10 minutter til den begynner å skumme.
Ha og i en bakebolle og bland det raskt sammen. Tilsett og gjærblandingen. Elt i 10 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Hvis deigen er for bløt eller hard kan du justere med mer mel eller yoghurt.
Etter elting, dekk til bakebollen og hev i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forming og andre heving
Velt deigen ut på en benk. Del deigen i 6 emner som du triller ut til runde boller. Sett bollene på et bakepapirkledt stekebrett og etterhev i 20 minutter. Mens deigen etterhever kan du sette stekeovnen på 250 grader. Hvis du vil steke på pizzastein, husk å sette denne inn i ovnen mens ovnen er kald.
Steking
Ha litt mel på benken og kjevle ut bollene til 5mm tykke, dråpeformede eller ovale, lefser. Hvis du ikke har kjevle kan du trykke de flate med hendene. Prikk hull i lefsene med en gaffel slik at de ikke blåser seg opp under steking. Pensle brødene med og dryss eventuelt på eller .
Stek brødene på bakepapirkledde stekebrett, eller ett og ett på pizzastein. Brødene er ferdige når de har fått en gyllenbrun farge. Dette tar ca. 2 minutter hvis du steker på pizzastein, og litt lenger med stekebrett.
Avkjøl brødene på rist, gjerne innpakket i et kjøkkenhåndkle så de holder seg lune til servering. Vel bekomme!
Tips
Nanbrødene kan også fryses. Sørg for at de er helt avkjølte først, og pakk de i plast før du legger de i fryseren. Tin brødene på kjøkkenbenken uten plast rundt, og varm de i ovnen et par minutter før servering.